Bij Arris lossen we de problemen in professionele keukens op door innovatieve roosters te maken met gepatenteerde technologieën die het kookproces vereenvoudigen en verbeteren. We doen dit met ons motto: smaak maakt het verschil.
Zo zijn we een vooraangenaam geworden in de productie van professionele gas- en elektrische grills, die alle bedrijven van de hoogste kwaliteit van hun klanten willen laten.
Dat doen we al 30 jaar. Arris Catering Equipment werd in 1993 opgericht door de familie Calzavara, de uitvinder van de gepatenteerde Grillvapor®-technologie. Het bedrijf wordt nog steeds geleid door medeoprichter Tiziano Calzavara.
In de afgelopen 30 jaar hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van onze producten en technologieën en natuurlijk aan het creëren van innovatieve oplossingen. Dit leidde tot het bedenken van producten die de markt voor et- en eet- en e-mailproducten die nog nooit eerder op de markt waren, zoals Overgrill® en Fry Top Green Energy.
Sinds 1993 staat Arris aan de zijde van de restauranthouders over de hele wereld. Dit zijn de belangrijkste stappen in onze geschiedenis.
1993 - Arris Catering Equipment wordt opgericht door de familie Calzavara, de uitvinder van de gepatenteerde Grillvapor®-technologie.
1996 - De productiefaciliteit wordt overgeplaatst naar een nieuwe vestiging en de productiefaciliteit wordt uitgegrooid.
2007 - Uitbreiding van de productiefaciliteit in het huidige hoofdkantoor in Cadoneghe.
2012 – De eerste elektrische roosters met digitale technologie worden ontwerd en geproduceerd.
2013 – Introductie van het nieuwe Overgrill®-model, dat is gebaseerd op Grillvapor®-technologie en sneller kooktijden en lagere arbeidskosten in de keuken biedt.
2014 – Introductie van Arris Chef, met als doel de kwaliteit van de service te verbeteren en het advies aan de eindgebruiker te personaliseren, waarbij de ondersteuning van de dealers wordt ge maximaliseerd.
2016 – Overgrill® is volledig herontwerpt om de productiviteit op hetzelfde verbruik en het schoonmaken te verbeteren.
2019 - Het productaanbod wordt verbeterd met de productie van zuinige fry-tops.
Arris Catering Equipment® heeft de Grillvapor®-technologie gemaakt en gepatenteerd. Grillvapor® is een gepatenteerde technologie voor gas- en elektrische grills die een hoge warmte combineert met bevochtiging van het kookoppervlak. Deze technologie bestaat uit een waterreserk onder het kookoppervlak dat in verhouding tot de temperatuur van het kookoppervlak opwarmt en warm genoeg is om het kookoppervlak te bevochtigen. Dit zorgt voor de ideale omstandigheden voor grillen en levert de best mogelijke resultaten op. Met de Grillvapor®-technologie kun je voedsel koken zodat het van buiten knapperig is en natuurlijke sappen en voedingsstoffen binnenin bewaren.
De enige Grillvapor®-technologie die in onze apparaten is ingebed, biedt de volgende voordelen:
De combinatie van Grillvapor®-technologie met onze productspecifieke technische innovaties (die te vinden zijn in de beschrijving van elke productfamilie), zorgt ervoor dat de gebruiker altijd de best mogelijke kookervaring krijgt.
Enkele voorbeelden van de voordelen van onze innovaties op het stellen zijn:
Overgrill is een geavanceerd grillsysteem dat Grillvapor-technologie combineert met twee overlappende elektrische grills. Overgrill voor jou. De operator hoeft alleen maar het programma te selecteren voor het type product dat hij wil grillen, de bovenste grill te sluiten en de Overgrill te koken. Als het programma is afgelopen, wordt het rooster vanzelf geopend of wordt er een signaal gegeven om het handmatig te openen (afhankelijk van de versie).
Overgrill heeft ook een uitstekende warmteverdeling over de kookplaat, dankzij het geïntegreerde verwarmingssysteem (IHE), waardoor u geen problemen hoeft te hebben met bevroren voedingsmiddelen zoals hamburgers, kipfilets en meer. Het rooster past zich aan de textuur van voedsel tot 50 mm dik aan en is eenvoudig en intuïtief te gebruiken dankzij het digitale bedieningsdeel. Net als alle elektronische apparaten van Arris kan Overgrill worden uitgerust met een hartsensor die de temperatuur van het voedsel tijdens het hele kookproces bewaakt. Dankzij de Grillvapor-technologie zorgt de bevochtiging van de kookplaat ervoor dat de warmte sneller naar het voedsel wordt overgest zonder het uitdrogen, waardoor het gewichtsverlies met 20% wordt verkort en de natuurlijke kleuren behouden blijven.
Grillvapor elektrische grills zijn hoogwaardige, hoogwaardige grills. De roosters zijn voorzien van een geïntegreerde verwarming (IHE) waarmee de grill snel kan opwarmen tot een temperatuur van ongeveer 340°C. Het zorgt er ook voor dat het voedsel tijdens het koken nooit in contact komt met de verwarmingselementen, zodat het gegrilde voedsel hygiënisch en van hoge kwaliteit is en het voedsel altijd perfect gekleurd en gemodeld is. Dit type Grillvapor-installatie gebruikt een geleidingsverwarmingssysteem dat minder warmte afgeveen in de werkomgeving dan traditionele grills. Het schoonmaken en onderhouden van onze elektrische Grillvapor-unes is eenvoudig, zoals blijkt uit de eenvoudig toegankelijke kookpaat.
Naast de traditionele handmatige bediening biedt Arris ook een handig en intuïtief e-int-e-en-pad, waardoor elektrische Grillvapor-eenheden gebruiksvriendelijker, slever en veiliger zijn dan traditioneel ontscherde grills. De nieuwe e- eno-se-kun nauwkeurige controle over het geleverde vermogen. De knoppen op het bedieningselement zijn beschermd tegen onbedoeld gebruik (bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken). In de elektronische versies wordt het water automatisch geregeld en is er ook de unieke Arris-functie om voedsel te grillen met behulp van een hartsonde om de binnentemperatuur te controleren.
Het bijzondere aan Arris Fry Top Green Energy is de thermische traagheid, die door de verwarmingselementen naar het kookoppervlak wordt geleid. De verwarmingselementen verbruiken alleen de hoeveelheid energie die nodig is om de geselecteerde temperatuur te behouden.
Dankzij onze speciale technologie is het maximale verbruik van de Fry Top 25-30% lager dan apparaten van dezelfde grootte op de markt. Dankzij de speciale materiaalsamensat en de thermische kenmerken kan de grill zelfs tot 50% energie besparen als het warm is.
Fry Top green Energy verbruikt weinig energie en kan zeer hoge temperaturen bereiken tot een maximum van ongeveer 300°C. Een hoogwaardig hulpmiddel dat zichzelf terugbetaalt dankzij energiebesparing die niet resulteert in minder prestaties.
Bij Horeca Shack bent u aan het juiste adres voor al uw professionele horeca groot- en klein apparatuur. Wij leveren een breed assortiment hoogwaardige horeca apparatuur van bekende merken.