1950- JERRY MAAHS..stapt in de foodservice industrie als een van de eerste franchisenemer binnen de Chicken Delight keten.
Met een uitbreiding naar 13 filialen in de thuisbezorg branche, zocht Maahs naar een oplossing om eten goed warm te houden, vooral tijdens de koude Wisconsin winters.
1960- HALO HEAT
Al experimenterend wikkelt Jerry de warmtekabels rondom geïsoleerde containers en het concept van Halo Heat warmhoud kabinetten is geboren. De Halo Heat technologie maakt in 1968 zijn debuut tijdens The National Restaurant Association in Chicago
1970- COOK & HOLD
Inspelend op de wens van een klant begint Alto-Shaam te testen met bereiding op lage temperaturen, overnacht garen en warmhouden van prime rib. De Cook & Hold kooktechniek werd ontwikkeld.
1980- COMBITHERM
Door verder te denken dan alleen koken op lage temperaturen voorzag Jerry een groei van de activiteiten met combi-ovens. Alto-shaam introduceerde de Combitherm als één van de eerste fabrikanten in Verenigde Staten. Verwarmde bedienings- en verkoopvitrines volgden snel.
1990- UITBREIDING & ALLEREERSTE INSTALLATIES
In de jaren ’90 verdubbelde Alto-Shaam de oppervlakte van de fabriek in Menomonee Falls en breidde haar activiteiten uit naar Frankrijk en Canada. Ook voerde Alto-Shaam de eerste plaatsing op een cruiseschip uit en realiseerde de eerste installatie op Antarctica.
2000- STEVE MAAHS..de zoon van Jerry, wordt benoemd tot directeur en COO en Karen Hansen, de dochter van Jerry, wordt CEO.
Alto-Shaam wordt één van de eerste fabrikanten van professioneel kookapparatuur die zich richt op duurzaamheid. De Alto-Shaam FryTech™ friteuse wint in 2007 de NRA Kitchen Innovations Award en in 2008 de Governor’s New Product Award. De productcategorieën Quickchiller en Rotisserie worden geïntroduceerd.
2010- COMBITOUCH® & CT PROFORMANCE™
Alto-Shaam presenteert het nieuwe CombiTouch bedieningspaneel voor de Combitherm oven en wint de KI Award in 2010 en de NAFEM What’s Cool® award in 2011. Met de introductie van de CT PROformance Combitherm in 2014 krijgen chef koks volledige controle over de elementen met snelheid, precisie en prestatie.
2014- Oprichting Alto-Shaam Benelux
Alto-Shaam is in januari 2014 gestart in centraal gelegen Utrecht, het middelpunt van Nederland. Alto-Shaam Benelux is een zelfstandige onderneming en importeert het volledige assortiment Alto-Shaam rechtstreeks vanaf de fabriek in Menomonee Falls Wisconsin USA. Alto-Shaam Benelux is de distributeur voor zowel België, Luxemburg en Nederland.
2018- Introductie van de Vector Multi Cook ovens, wereldprimeur in oven technologie
De Vector Multi Cook oven is de eerste oven met daadwerkelijk twee, drie of vier afzonderlijke niveaus. Stel je de flexibiliteit, en mogelijkheden eens voor: één oven met de mogelijkheid om op elk niveau de temperatuur, ventilatorsnelheid en tijd onafhankelijk in te stellen. Zonder enige smaak of geur overdracht. Overal eenvoudig te plaatsen zonder afzuigkap.
Tweemaal per maand organiseren wij de experience “A Taste of Alto-Shaam” in onze inspiratiecentra in Nederland (Soest) en in België (Mechelen). In deze vrijblijvende sessie nemen wij u door middel van een culinaire demonstratie, op een interactieve manier mee in de laatste ontwikkelingen en oplossingen in de keuken van de toekomst. Daarmee bedoelen we oplossingen die werkelijk het verschil maken om een rendabele keuken te kunnen runnen. U bent van harte welkom om een sessie bij te wonen!
Aanvang: 10:30 uur – einde rond 13:30 uur.
Uiteraard worden alle bereidingen geproefd onder het genot van een drankje!
Bij Horeca Shack bent u aan het juiste adres voor al uw professionele horeca groot- en klein apparatuur. Wij leveren een breed assortiment hoogwaardige horeca apparatuur van bekende merken.